Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 17 oktober 2011

Putter kanarie

Een halfbewolkte dag werd het vandaag. Er stond weinig wind en de temperatuur bleef steken bij 23,4 graden. De lange broek werd uit de kast gehaald.

In de grote volière hebben we kanaries, gouldsamadines, Japanse meeuwtjes en een stelletje Chinese dwergkwartels. Daarnaast vliegt er een kruising tussen een Putter en een kanarie rond. Deze heb ik vorig jaar gekocht van een Spaanse kweker. Hij voelt zich prima thuis bij ons. Ook zijn mannelijke gedrag toont hij voortdurend. Afgelopen jaar heeft hij verkering gehad met een kanarie vrouwtje. En zij hebben een poging gedaan een gezinnetje te stichten. Echter een kruising tussen een putter en kanarie is niet vruchtbaar. Dus de eitjes die zij heeft gelegd zijn nooit uitgekomen. Ik hoop voor haar dat ze volgend jaar een wel vruchtbaar mannetje uitzoekt. Maar, zingen kan onze putter-kanarie als de beste.
 

2 opmerkingen:

  1. O wat mooi!Weer zulke mooie foto,s. Ja de lange broek heb ik vandaag ook uit de kast gehaald.... wel wat onwennig... groeten carla en will

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat apart die kruising tussen een Putter en een Kanarie! Hij lijkt toch het meeste op een Putter en is zo te zien in prima conditie. Die kruisingen zijn inderdaad niet vruchtbaar, net zoals de Muilezel of het Muildier.
    Groet, Wout

    BeantwoordenVerwijderen