Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 8 oktober 2011

Muurgekko

Het zag er vanochtend niet naar uit, maar nadat de bewolking weggetrokken was, werd het bij een staalblauwe hemel toch nog 26,3 graden bij weinig wind.

Elke avond zitten ze bij iedere lamp op de buitenmuren. Soms alleen en soms met 2 of 3. Ze wachten op insecten die op het licht afkomen. En als zo'n insect even niet goed oplet is het de prooi van de muurgekko. In principe zijn ze behoorlijk schuw, maar het lijkt wel of ze je leren kennen, want als ik nu bij ze stilsta op 20 centimeter afstand, blijven ze gewoon zitten. Ze laten zich echter nog niet aaien. Aan hun voetjes hebben ze kleefkussentjes, waardoor ze zelfs over het plafond kunnen lopen. De gekko op de foto is ongeveer 15 centimeter lang. Veel groter worden ze niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten