Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 11 oktober 2011

Bidsprinkhaan

De zomer is in alle hevigheid weer even terug. Een wolkenloze hemel, nagenoeg geen wind en 33,1 graden maakten het een warme zomerdag.

Vanochtend vroeg zat er weer eentje op het terras bij het zwembad. De hond Alby zag hem het eerst en begon ertegen te grommen. Een fraaie bidsprinkhaan stond met zijn voorpoten dreigend omhoog gespreid alsof hij Alby wilde aanvallen. Om zijn dreiging kracht bij te zetten spreidde hij zijn fel gekleurde vleugels. Alby trok er zich niets van aan en maakte een happende beweging naar het stoere insect. Nadat ik Alby had weggestuurd kon ik snel dit fotootje maken. Niet van de beste kwaliteit, maar tot ik een betere heb gemaakt, moeten u lezers het ermee doen. De bidsprinkhaan beweegt zich lopend of vliegend voort. In tegenstelling tot andere sprinkhanen kan hij namelijk niet springen.
De planten hebben van de bidsprinkhaan niets te vrezen. Hij is een echte vraatzuchtige carnivoor en leeft van insecten, ook die nog groter zijn dan hijzelf. Gelukkig is Alby geen insect, hoewel die wel erg veel te groot zou zijn geweest.

3 opmerkingen:

 1. Niet van de beste kwaliteit.... mag ik bij je in de leer???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto met die vleugels. Proficiat!
  Groet, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja,ja,ja...
  Vecino me estas haciendo la competencia...ja,ja,ja
  Muy buena foto.
  Saludos :)

  BeantwoordenVerwijderen