Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 12 oktober 2011

Nationale feestdag

Het houdt niet op met het zomerweer. Ook vandaag weer een strakblauwe hemel, bijna geen wind en een temperatuur van 32,9 graden.

Het is stil buiten. Op de doorgaande weg waar wij op kijken, zo'n 500 meter bij ons vandaan, is het ook stil. Normaal zie je doordeweeks wel eens een vrachtauto rijden. Vandaag niet. De stilte wordt af en toe verstoord door een knal uit een jachtgeweer. Het is vandaag een nationale feestdag in Spanje. Dia de Hispanidad. Vandaag wordt gevierd dat 519 jaar geleden Columbus een foutje maakte. Hij dacht een kortere route gevonden te hebben naar India, maar ontdekte per ongeluk Amerika. Om in de sfeer van rust te blijven, vandaag een stilleventje van een schaaltje kalebassen gekweekt door Helma.

1 opmerking:

  1. Hola feestneuzen. Wat lekker zeg. Hier is het boerenkool-weer.

    BeantwoordenVerwijderen