Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 28 oktober 2011

Geraniumtijd

Het werd vandaag weer een bewolkte dag met weinig wind en 21,3 graden. Vanmiddag viel er nog een buitje regen.

Vorige week hebben we een zieke amandelboom onthoofd. Van de stam hebben we 1,5 meter laten staan. Nu konden we 2 dingen doen. Óf de stam met wortel en al uitgraven, óf de stam als steun voor een plantenbak laten staan. De eerste optie zou een hele klus worden. Dus was ik al snel overtuigd van de schoonheid van een plantenbak op de stam. Ik had nog een plaat hout liggen en heb die netjes waterpas op de stam gemonteerd. Vervolgens zijn we vanochtend hanggeraniums gaan kopen. Nu staat er een leuke plantenbak op een redelijk beschut plekje. Het is natuurlijk niet echt geraniumtijd, maar als de vorst van de winter zich niet al te streng laat zien, hebben we een mooie bloeiende plantenbak.

3 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee! Als het hang geraniums zijn moet je wel die ronde groene plastic houders er af halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, zou ik ook doen, mooi man! inderdaad even de steuntjes weghalen en je zult zien dat ze lekker over de rand gaan hangen. Denk ook aan 1x p.w. plantenvoeding! succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je wilt toch niet zeggen dat jij achter de geraniums gaat zitten Aart. Daar ben je met bouwjaar 1948 nog iets te jong voor.
  O.T. Een postkantoor bestaat niet meer in Nederland.
  Saludos
  Albert

  BeantwoordenVerwijderen