Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 27 oktober 2011

Houtsnippers

Het was vandaag overwegend bewolkt en er viel een spatje regen. Het was nagenoeg windstil en de temperatuur bleef steken bij 20,6 graden.

De gesnoeide takken van de amandelbomen hebben we verhakseld tot fijne houtsnippers. Niet alle takken konden in de houtversnipperaar. De dikkere takken vanaf zo'n 4 cm diameter bewaren we voor "opa en oma", een Spaans echtpaar op hoge leeftijd, dat er van de winter hun houtkachel mee stookt. De houtsnippers hebben we in de aanhanger bewaard. Vanochtend hebben we ongeveer 1 kuub houtsnippers naar de tuin van Peter en Helma gebracht. Peter freest de snippers door zijn kleiachtige grond. Meer lucht in de bodem en ook nog voeding. Een betere oplossing dan de boel in de fik te steken, hoewel ik fikkie stoken ook wel leuk vind. Maar daarvoor hebben we nog zat ander tuinafval.

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat jullie het bejaarde echtpaar op deze manier helpen. Zou er iets zijn(wij hebben geen hout) waar mee wij mensen een plezier mee kunnen doen? Het is zo fijn om iets voor je medemens te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier wordt dus nog echt gewerkt. Denk je wel om je hart Aart. Sta er versteld van wat je nog allemaal doet, maar neem aan op een versnelling lager.
  Grtz
  Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hola Aart en Fien,
  Bedankt voor de houtsnippers
  Leuk om een stukkie tuin van onze tuin te zien.Doe je wel rustig aan!!
  Groetjes Peter en Helma

  BeantwoordenVerwijderen