Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 4 september 2012

Bougainvillea

Net geen 30 graden werd het. Bij Leo´s weerstation stopte de thermometer met klimmen bij 29,8 graden. Met veel zon en weinig wind werd het een heerlijke warme dag.

Je ziet ze veel in Spanje, ondanks dat het geen inheemse struik is, de Bougainvillea. Oorspronkelijk komt deze voor in de (sub) tropen van Zuid-Amerika. In de 18e eeuw is de Bougainvillea naar Spanje gebracht en doet het hier goed. Vooral aan de kust, waar het in de winter toch wat zachter is, groeit ze uit tot geweldige grote kleurrijke struiken. Hier in het binnenland heeft de Bougainvillea het toch wat moeilijker. Een paar keer per winter krijgen we vorst en als ze dan nog op de wind staat ook, krijgt ze een flinke tik en heeft in het voorjaar weer moeite om tot groei en bloei te komen.

3 opmerkingen:

  1. Hou ze maar goed in de gaten. Ik vind ze onweerstaanbaar mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En je hebt ze in verschillende kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen