Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 18 september 2012

Flink rupsje

Vandaag was het overwegend bewolkt en een beetje drukkend. Bij weinig wind werd het 34,3 graden.

Zo af en toe zie je er een. Een dikke vette rups van zo'n kleine 6 à 7 centimeter. Ze zijn groen met geel gestreept en hebben een staartje. Een prachtig beest dat zich tegoed doen aan verse blaadjes. Ik heb geen flauw idee in wat voor vlinder of mot het beestje zich zal ontwikkelen na het verpoppen. Misschien weet een lezer het wel..4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dit is de rups van de doodshoofdvlinder, ook wel doodskopvlinder of doodshoofdpijlstaart (Acherontia atropos) is een nachtvlinder uit de familie pijlstaarten (Sphingidae.

  Deze prachtige rups hebben wij 2 jaar geleden ook bij ons gevonden; geweldig om te fotograferen, en dan wachten tot de vlinder uitkomt (nacht)....

  Joost en Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit zijn mooie macro foto's Aart.Ik doe je het niet na. Wat mij opvalt dat het bij jou altijd veel warmer is dan bij ons aan de kust in Los Boliches Fuengirola. Klopt dat? Het was gisteren om 19.15 uur nog 33 graden in Cordoba.
  Cordoba, deel 1 staat er op.
  Saludos de Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een fraaie rups, maar wel een grote! Mooie foto's heb je ervan gemaakt.
  Wat een fraaie en bijzondere namen hebben vlinders, libellen e.d. toch vaak. Maar wel leuk.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen