Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 7 september 2012

Sandias y melones

Vandaag hing er voor een deel van de dag een beetje een sluier voor de zon. Het was overigens heerlijk weer. Een briesje en 30,1 graden. Wat wil een mens nog meer.

Vanochtend stond in het teken van een rondje inkopen doen. Geen grote aanval op de kruidenierswaren, maar gewoon wat kleine dingen zoals een paar ligbedkussens en een nieuwe iPadhoes voor Fien. En als je dan toch bij de Carrefour bent dan neem je automatisch wel een paar etenswaren mee, zoals 6 verse tongetjes voor het avondeten en een meloen.

Op het land is de oogst van de sandias (watermeloenen) en melones (meloenen) wel zo'n beetje ten einde. Maar in de winkel liggen er nog genoeg. De melon (meloen) is bij ons favoriet. Na de siësta een schaaltje in stukjes gesneden stevig meloenvlees gaat er dan wel in. De rode watermeloen met zijn zwarte pitten is bij ons minder in trek. De sandia heb je in 2 kleuren. De lichtgroen gestreepte en de donkergroene. Buiten de kleur weet ik niet het verschil tussen die twee. Maar ja, we nemen voor onszelf toch alleen maar de melon, dusseee...
 De groen gestreepte sandia (watermoeloen)
 De donkergroene sandia (watermeloen)
 

De sappig zoete melon (meloen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten