Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 23 september 2012

Uva sin hueso

Afgelopen nacht is het behoorlijk vochtig geweest. De zon had vanochtend een hoop werk om de damp weg te branden. Maar nadat dat gelukt was werd het stralend blauw. Met weinig wind werd het 34,3 graden.

Als je vanaf El Canton Algueña binnenrijdt dan zie je onmiskenbaar de karakteristieke kerk boven het dorp uitsteken.


Vanochtend zijn we na een lange tijd weer eens naar de markt in Algueña geweest. Lekker vroeg omdat het weer een warme dag ging worden. Op het overdekte middenplein was het duidelijk te zien dat het druiventijd is. Diverse kramen lagen namelijk volgestouwd met grote glanzende versgeplukte trossen met druiven. De NMA zou hier goed zaken kunnen doen, want buiten het feit dat bij iedereen eenzelfde kartonnetje stond met de tekst UVA SIN HUESO (pitloze druiven), had men overduidelijke onderling prijsafspraken gemaakt. 1 kilo pitloze druiven voor 1 euro 50. Maar ze smaken er niet minder om......


2 opmerkingen:

  1. Fraai de kerk in het strakblauw en lekker de druiven, zeker als er geen pitten in zitten!!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen