Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 24 september 2012

Kasteel van Santa Barbara

Een lichtbewolkte dag werd het vandaag. De temperatuur bereikte een maximum van 29,6 graden.

Een mooie dag om iets cultureels te gaan doen. Besloten werd naar Alicante te gaan.
Hoog boven de stad torent het Kasteel van Santa Barbara (Castillo de Santa Bárbara) uit. Het is een complex van gebouwen en verdedigingsmuren op een 166 meter hoge heuvel, de Monte Benacantil. Deze plaats werd al benut in prehistorische tijden. Men heeft er overblijfselen gevonden uit de Bronstijd, de kelto-iberische cultuur en de Romeinse tijd. De voorloper van de huidige vesting werd gebouwd door de Moren, einde 9e eeuw. De oudste delen van de huidige vesting stammen uit de 11e tot 13e eeuw. Ze werd ten tijde van koning Filips II van Spanje, tussen 1562 en 1580, verder uitgebreid. Tot in de 18e eeuw volgden nog meer verbouwingen en uitbreidingen. Het is een van de grootste kasteelcomplexen van het Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig is het kasteel vrij toegankelijk. Tegen de helling van de heuvel is een park aangelegd, het Parque de la Ereta, en ook in het kasteelgebied zelf zijn er tuinen aangelegd. Daarnaast zijn hier enkele terrasjes en kiosken, tentoonstellingsruimten voor eigentijdse kunst, en een ontvangstruimte te vinden. Men kan door het park of over de vestingsmuur naar het kasteel wandelen. (Bron Wikipedia)

Er is ook een lift. Voor euro 2,40 ben je in no time boven. Dat hebben wij dus gedaan...... 

Een impressie:
4 opmerkingen:

 1. Heb genoten van jullie prachtige foto's met uitleg erbij!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg! Wat is het daar mooi he?! Herinneringen komen weer boven, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldige foto's Aart, de nummers 2 t/m 8. Onze kleinzoon zou ze machtig spannend vinden want als jochie van 8 heeft ie wat met kastelen en ridders.
  We zijn er weer van tussen. Nu naar Sevilla.
  Saludos de Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel lang geleden heb ik daar nog een tijdje gewoond in Santa Barbara, maar wel in CA.  BeantwoordenVerwijderen