Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 20 januari 2011

Gloster kanaries

Het was vandaag half bewolkt. De temperatuur kwam uit op 16,3 graden bij weinig wind.

In onze volière vliegen een stuk of 15 kanaries rond. De voorouders van de volière kanaries komen oorspronkelijk uit onder andere de Canarische eilanden en Madeira. Er zijn tientallen ondersoorten van kanaries. Wij hebben de meest gangbare soorten, maar ook een stel Gloster kanaries. Vorig voorjaar kocht ik van een bevriende Spaanse kweker een koppeltje. Het mannetje is een Gloster gladkop en het popje een Gloster Corona. Corona staat voor kroon of kuif en gladkop spreekt voor zich. Het span heeft afgelopen jaar 2 keer een nestje jongen grootgebracht, zodat er nu 3 Gloster Corona's en 4 Gloster gladkoppen rondvliegen. Ik kweek niet persé op ondersoort, dus van mij mogen alle kanaries, van welke ondersoort dan ook, verkering met elkaar zoeken. Als zij het maar naar hun zin hebben.

3 opmerkingen:

 1. De kanaries die hier rondvliegen in de tuin (en dat zijn er velen) hebben een geel-lichtgroene borst en bij zonsondergang zingen ze mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die eerste zouden wij als naam "Elvis" geven. Hebben wij je op een idee gebracht Aart?
  Groeten vanuit een fris Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige vogels en wat heb je ze haarscherp gekiekt!

  BeantwoordenVerwijderen