Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 18 januari 2011

Op springen

Na een hele serie prachtige zonnige dagen was het vandaag bewolkt. De max. temperatuur kwam uit op 15,7 graden bij weinig wind.

Heel voorzichtig zie je her en der in het veld aan een enkele amandelboom de bloesem ontspruiten. Over een week of 2 zal de hele vallei weer roze en wit kleuren. Bij ons in de tuin barst het van de bloesemknoppen aan de bomen en een enkel bloempje heeft zich inmiddels laten zien. Voor het komend weekend lopen we echter het risico dat er nachtvorst gaat optreden. Als dat een beetje heftig wordt dan zullen er, net als vorig jaar, weer veel amandelen verloren gaan door de vorst. Voor onszelf is dat niet zo erg, want we oogsten ieder jaar toch veel meer dan we zelf kunnen gebruiken. Maar voor de boertjes, voor wie het een stuk inkomen is, zou het beroerd zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten