Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 22 januari 2011

Zonde

Het werd vandaag een heldere zonnige dag. De max. temperatuur kwam uit op 10,9 graden en er stond bijna geen wind.

Afgelopen nacht was het kraakhelder weer, waardoor de uitstraling erg hoog was. We zittten in een koudeput, die de komende week helaas ook nog blijft hangen. Het heeft vannacht bijna 5 graden gevroren (-4,7 volgens Leo). De gevolgen zijn dan ook direct te merken. Gisteren maakte ik nog een fotootje van een volop mooi bloeiende margriet. Vanochtend was de vorstschade goed te merken. Zonde, want vele planten hebben schade opgelopen.
Mijn eerste actie vanochtend was het ontdooien van de drinkbakken van de vogels. Ontgoocheld zaten een paar kanaries in het ijs te pikken, niet snappend waarom het water zo hard was. Hoewel ze een nachthok hebben, dat groot genoeg is voor alle vogeltjes, blijven de meeste van die sukkels 's-nachts gewoon buiten. Hopelijk is het komende nacht bewolkt, waardoor het misschien minder hard gaat vriezen.

1 opmerking:

 1. Wat zonde van die margriet he...
  Hier heeft het ook wat gevroren afgelopen nachten maar daar staat tegenover dat we hier totaal geen zon zien overdag en het vandaag bijna de hele dag geregent heeft... Een super saaie grijze zaterdag dus en al vroeg donker...
  Geniet van het zonnetje overdag...

  groetjes
  Anton

  BeantwoordenVerwijderen