Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 17 januari 2011

Gouldsamadine

Vandaag was het de zoveelste zonnige dag op rij. Er stond bijna geen wind en het werd 18,7 graden. De vooruitzichten voor de komende dagen zijn wat minder.

In onze 10 meter lange volière houden we diverse soorten vogels. Kanaries, Japanse meeuwtjes, diamantduifjes, Chinese dwergkwartels, putters, bourke parkieten en gouldsamadines. De gouldsamadines komen oorspronkelijk uit Noord-Australië. Het zijn zeer vreedzame en sociale vogels, die graag in een groep leven. Op dit moment vliegen er 6 bij ons rond. Als ze elkaar het hof maken hupt het mannetje recht op en neer op de stok. Een soort dansje om het vrouwtje over te halen een flinke wip te maken. We hebben afgelopen jaar een paar keer een legsel gehad, maar telkens verliet het popje het nest voordat de eitjes uitkwamen of de jonkies groot genoeg waren om uit te vliegen. Veel kwekers leggen de bevruchte eitjes in een nest van Japanse meeuwtjes, die zeer trouwe broedvogeltjes zijn. Afgelopen zomer heb ik ook een keer 2 eitjes van de gouldsamadines bij de eitjes van Japanse meeuwtjes gelegd. En zowaar kreeg het meeuwtje 3 jonkies van haar eigen soort en 1 gouldsamadine. Pa en ma meeuwtje hebben alle vier de jonkies keurig grootgebracht. Door het warme weer van de afgelopen weken is er weer een paartje gouldsamadines druk aan het broeden. Eigenlijk veel te vroeg, maar ze zijn zo fanatiek, dat ik het legsel niet wil verstoren. Maar gewoon afwachten wat ervan terecht komt.

Een paar maanden jonge gouldsamadine, die nog op kleur moet komen. Hij of zij gaat wel een mooi rood kopje krijgen.
  

5 opmerkingen:

 1. Op de eerste foto, wat een kleurrijk vogeltje.
  Proficiat met jullie nieuwe blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie vogeltjes heb jij weer op de plaat gezet.
  Je link hebben we ook veranderd.

  P.S. Met de woordverifikatie zijn we niet blij. Direct reageren op iemands blog is veel fijner. Kan je hier nog wat aan doen Aart? Bvd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Albert y Mara
  Het enige nadeel van blogspot wat ik tot nu toe heb ontdekt is het plaatsen van een reactie. Het makkelijkst gaat het nog met een Gmail account. Sorry, kan er nix aan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie vogeltjes.

  Reacties op Blogspot kan je ook gewoon plaatsen met je eigen naam / url van de website. Voor Albert & Mara ook een optie, ze hebben tenslotten een eigen blog.

  Je moet wel altijd een woordverificatie doen, maar eerlijk is eerlijk: het scheelt je een hoop spam.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Monique: Bedankt voor je tip, maar dat doen wij al bij personen die Blogspot gebruiken.
  Gelukkig hebben van spam geen last op onze weblog.

  BeantwoordenVerwijderen