Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 12 januari 2011

HDR

Het werd vandaag een prachtige zonnige dag. Het werd 21,8 graden en in de middag ging de wind liggen.

Op de sites van enkele mede bloggers staan prachtige HDR (High Dinamic Range) foto's. Dat zijn foto's gecomponeerd uit 3 of meer opnamen van hetzelfde onderwerp, waarbij 1 foto onderbelicht, 1 foto juist belicht en 1 foto overbelicht gemaakt is. Via een fotobewerkingsprogramma kunnen daarmee HDR foto's gecomponeerd worden. Voordat ik tot de aanschaf van zo'n programma overga, heb ik eerst maar eens even een gratis trialversie gedownload. In dit geval van Photomatix. Het nadeel van deze trialversie is, dat zij hun watermerk in het resultaat plaatsen. Maar goed, als het mij gaat bevallen koop ik het programma wel. Met een beetje geknutsel krijg je toch verrassende resultaten. Ik denk dat de mooiste resultaten geboekt kunnen worden met landschapachtige foto's. Binnenkort ga ik maar een paar landschappen fotograferen en kijken of mijn geknutsel mooie resultaten op gaat leveren. Bij dit berichtje 2 voorbeelden van een standaard foto en een bewerkte.

6 opmerkingen:

 1. Mag ik eerlijk zeggen dat ik de onderste foto het mooiste vind? natuurlijker! Je was wel heeeeel boos he Aart? dit n.a.v. je "weblogfoetsie". Daar schrok ik erg van dat dit ook kan gebeuren! groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Aart, als het je gaat om snel leuke dingen met foto´s te doen, kijk dan ook eens naar FotoScetcher.
  Hiermee kun je van een foto bijvoorbeeld ook een aquarel of pentekening maken.
  http://www.fotosketcher.com/gallery.htm
  http://www.fotosketcher.com/download.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Leo,
  Dank voor de tip. Ik zal eens gaan kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HDR is geweldig!

  Ben toevallig net nog bezig geweest, kijk maar op mijn Facebook. Je herkent de plekjes wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die programma’s zijn niet goedkoop en ik vind meestal een niet bewerkte foto het mooiste.
  M.a.w. ik vind de onderste het beste.
  Groet Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb zelf de ervaring dat die hdr-techniek met natuur- en landschapsfoto's niet echt goed willen, althans bij mij dan. Met huizen en luchten krijg je wel heel verrassende resultaten vind ik. Maar ja, het is ook een kwestie van you hate it or love it.

  BeantwoordenVerwijderen