Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 26 januari 2011

Grotwoning

Vandaag was het weer een bewolkte dag. De max. temperatuur kwam uit op 13,1 graden en er stond een lichte wind uit het oosten.

Tientallen zijn er bij ons in de streek. Grotwoningen. Op ons weggetje tel ik er al 3. Bij een wandelingetje over een pad zo'n 200 meter achter onze tuin, zag ik laatst in een dalletje nog 3 min of meer verscholen grotwoningen waarvan ik het bestaan niet wist. Vele zijn ook daadwerkelijk bewoond. Andere worden weer als weekendhuis gebruikt. Een bewoner vertelde mij laatst dat het eigenlijk ideale woningen zijn. In de zomer koel en in de winter warm. Het hele jaar door schijnt de temperatuur er zo'n 18 graden te zijn. Het verhaal gaat, dat vooral in de Franco tijd veel van zijn tegenstanders naar de campo gevlucht zijn en zich daar verscholen in zelf uitgegraven grotwoningen. Ik ben nog nooit binnen in een grotwoning geweest, maar als je bij sommige ziet waar de schoorsteen staat, dan zijn ze behoorlijk groot van binnen. Maar ik woon toch liever boven de grond, dan als "Momfer de mol" eronder.
(Detail: Als je niet thuis bent dan beveilig je je huis door een touwtje te spannen voor je rolluik)

3 opmerkingen:

 1. Jemig, jongens. Nu lees ik het pas. Wat erg zeg. Ik ben ook bij de club van Weblog en word er een beetje nerveus van. Dat zou toch nooit mogen?
  Kunnen jullie er echt niets meer aan doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Anne,
  Nee, helaas Anne. Het zou volgens mij natuurlijk moeten kunnen, maar de support van die club is zo krakkemikkig en je wordt gewoon "weggewoven".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De grotwoning, ik heb lang naar de foto gekeken....byzonder... touwtje voor de deur langs....

  BeantwoordenVerwijderen