Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 4 juni 2011

Keramiek

Een wisselend bewolkte dag werd ons vandaag geschonken. Er stond weinig wind en het werd 24,1 graden.

Op de grote buitentafel stond een lichtgewicht schaal, die bij een flinke wind telkens op de grond lag. Gelukkig was het een kunststof schaal, anders was hij maar 1 keer gevallen. Ik wil daar iets van keramiek en een beetje zwaar, zodat het er niet afwaait, zei Fien een aantal keer. Een leuke schaal of mand, waar je plantjes in kan doen, vulde ze aan.
Wij dus vanochtend naar Agost, dé aardewerkplaats in de wijde omgeving. Je hebt daar een paar hele grote zaken waar ze aardewerk en dus ook keramiek verkopen. Daar moesten ze toch wel iets hebben wat ons aan zou spreken. Nou, mooi niet. Stapels potten, schalen en allerlei aardewerk, maar niet wat wij zochten. Of de kleur was niet goed óf de beschildering sprak ons niet aan, óf het model was het net niet. Op de terugweg zijn we toch nog even bij het tuincentrum vlak bij ons huis aangegaan en laten ze daar nou precies hebben staan wat wij zochten. Als Fien weer over aardewerk of keramiek begint, weet ik waar we in het vervolg gaan starten.

3 opmerkingen:

 1. Goede keus Fien en Aart!
  Staat mooi. En volgens mij past het goed bij de rest van het interieur (de buitenkeuken bijv.).

  Ik hoef gelukkig niet meer zo lang te wachten voor ik het in het echt kan zien! En vooral natuurlijk voor ik JULLIE weer in het echt kan zien, kan niet wachten!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben dol op al dat keramiek spul, zelfs overwogen om zelf te maken maar het gedoe van draaitafels en oventjes houden me tegen. Maar wie weet, ooit in de toekomst, als ik tijd over heb ga ik nog eens zelf aan de slag. Leuk spul!

  BeantwoordenVerwijderen