Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 16 juni 2011

Doorzetter

Een prachtige zomerdag werd het weer. De max. temperatuur kwam uit op 35,1 graden. Zoals meestal met dit type weer in de zomer is het in de ochtend bijna windstil en kort na de middag steekt er een windje op uit oost of zuid-oost. Heerlijk zo'n bries erbij.

Op 31 mei schreef ik een log over 2 in de steek gelaten baby kanaries. We zijn toen begonnen ze met de hand te voeren. 1 van hen heeft het niet gered, maar de ander is nu zover dat zij ook al zelfstandig gaat eten. We hebben haar in een open kooi in de volière gezet. De ene keer zit ze op een tak in de volière en de andere keer in haar vertrouwde kooi. We zijn heel amicaal met elkaar geworden. Waar ze ook zit, zodra het spuitje met voer in het zicht komt, begint ze met haar vleugeltjes te klapperen en smult van het aangeboden eten. We zijn het bijvoeren nu aan het afbouwen zodat ze binnen een paar dagen helemaal voor zichzelf kan zorgen. Een schoonheidsprijs op een missverkiezing voor kanaries zal ze nog niet winnen, maar ze zit dan ook nog niet helemaal in de veren. In ieder geval is ze voor ons wel een kanjer.

1 opmerking:

  1. Zonder jullie hulp had ze het niet gered! mooi om te zien dat het goed gaat. groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen