Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 25 juni 2011

Terrasje

Na een wat bewolkte dag gisteren, werd het vandaag weer een Spaanse zomerdag met 29,5 graden en een beetje wind.

In Hondón de las Nieves is er iedere woensdag en zaterdag markt. Nou ja markt, zeg maar marktje. Maar het is toch leuk, vooral als er gasten zijn, om er even overheen te lopen en aansluitend op het plein een verfrissing te gebruiken. Alleen om 12 uur kun je elkaar even niet meer verstaan. De klok boven het gemeentehuis laat zich dan voor ieder kwartier luidruchtig horen, gevolgd door 2 x 12 slagen voor ieder uur. Waarom ze echter 2 x 12 klingels laten horen is mij niet duidelijk. Misschien voor de mensen die de klappen meetellen en de eerste keer de tel kwijt raken??

2 opmerkingen:

  1. Heel veel van die oude klokken slaan op het hele uur de slagen twee keer. Vroeger werkten de mensen op het veld en dan konden ze inderdaad nog een keer meetellen als de klok het hele uur sloeg. Vaak hoorden ze de eerste slagen namelijk te laat.

    De klok van de kerk in Macisvenda slaat om vijf minuten voor het uur en op het hele uur nog een keer. Onze oude Comtoiseklok sloeg op het hele uur en vijf minuten erna.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Watjes in je oren en lekker blijven zitten. Het ziet er heerlijk zomers uit.

    BeantwoordenVerwijderen