Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 22 juni 2011

Motorsmering

Vandaag werd het weer een lekker warm dagje. Bij weinig wind werd het 35,9 graden. In de schaduw blijven was het devies.

Zo'n 30 jaar geleden kreeg ik een keer de mogelijkheid een 10 jaar oude Fiat 128 te kopen met slechts 500 kilometer op de teller. 500 gulden moest ie kosten. Nou dat leek mij wel wat, tot een bevriende automonteur mij vertelde dat ik dat karretje beter kon laten staan. Een motor die in 10 jaar slechts 500 kilometer had gedraaid, moest volgens hem voor grote problemen gaan zorgen. Eentje die moet werken voor de kost en regelmatig gesmeerd wordt, gaat veel langer mee. Het gezegde: "Rust Roest" zegt genoeg. Ik zal nooit weten of hij gelijk had, want ik heb het autootje niet gekocht.

Vriendin Nelly heeft een mooie quad. Zij rijdt er echter veel te weinig op. Vandaar dat ik haar regelmatig "een plezier doe" door het beestje uit te laten. Zo moet de motor af en toe weer eens flink aan het werk en alles wat mechanisch is draait ook weer eens rond en wordt gesmeerd. Vorige week heb ik een klein gebiedje ten noord-oosten van ons huis verkend. Vanaf onze veranda was een paadje zichtbaar, waarvan ik wilde weten waar het uitkwam. Nou, het paadje loopt dood en een padloze helling van zo'n 30 graden beklimmen vond ik niet zo'n goed idee voor Nelly's quad. Na lekker warm gedraaid te zijn heeft de quad weer een paar dagen rust.
                                                Bij het tekentje is ons huis

1 opmerking:

  1. Lekker bijgelezen en vond het leuk en interessant.
    PS: ¡¡ Zo'n vriendin wil ik ook !!

    BeantwoordenVerwijderen