Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 21 januari 2012

Bancales

Een heerlijke zonnige dag kregen we voorgeschoteld vandaag. Er stond heel weinig wind en de temperatuur liep op tot 19,6 graden in de schaduw. In het zonnetje voelde het behoorlijk warm.


Om de percelen land op glooiend terrein en hellingen af te scheiden, heeft men terrassen aangelegd. Deze terrassen worden vaak afgebakend met natuurlijke materialen. Omdat er in de zuidelijke landen veel steen in de grond zit, is het logisch dat dat gebruikt wordt om de muurtjes ofwel bancales mee aan te leggen. De meeste bancales zijn al eeuwen geleden aangelegd. Het zijn vaak ware kunstwerken. Wat moet dat een werk geweest zijn.....

4 opmerkingen:

 1. Die komt men hier ook veel tegen op het eiland,de mensen zijn (waren) daar zeer bedreven in, uiteraard zijn ze hier opgetrokken in zwarte lavasteen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Aart,
  Om zulke mooie muurtjes te stapelem moet ik nog wel wat oefenen.
  Met groeten Ton

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap he? Dat zijn inderdaad kunstwerkjes. Ik heb er al vaak naar lopen staren en het schijnt inderdaad best moeilijk te zijn. (en zo ziet het er ook uit.)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie muurtjes en doen me een beetje denken aan de muurtjes in het noorden van Engeland. Daar zie je ook veel gestapelde muurtjes. En wat je zegt net kunstwerkjes. En een heel gesjouw voor je dat allemaal gestapeld hebt op de juiste manier!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen