Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 18 januari 2012

Voorjaar in de kop

Vandaag werd het een rustige dag waarbij zon en wolken elkaar afwisselden. Bij weinig wind werd het 16,6 graden.

Als het weer een beetje voorjaarsachtige dag is, dan merk je aan de vogels dat ze weer de voorplantingskriebels krijgen. In de winter echter verwijder ik de broedkastjes uit de volière. Doe ik dat niet dan begint het spul, ook in de winter, met eieren leggen. Jonge broedsels redden het echter zelden in de winter. Ze moeten nog een week of 5 wachten, dan krijgen ze de broedkastjes terug en kunnen ze hun driften weer botvieren.2 opmerkingen:

 1. Mooie hobby Aart want vogels hebben wat.
  Je hebt geen last meer van slangen?
  O.T. De Chinese winkel waar jij je broeken haalt, die is bij ons beneden. Zie laatste log.
  Saludos
  Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door de zachte winter zijn de vogels hier ook al in voorjaarsstemming. Zie al geregeld koolmezen in het nestkastje zitten, dus hoop dit jaar weer op een nestje, want vorig jaar niet, na 3 jaar wel. Altijd leuk om dat gedoe te zien.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen