Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 8 januari 2012

Erg vroeg

Geen wolkje aan de lucht. Bij een strakblauwe hemel werd het 17,8 graden. Omdat het nagenoeg windstil was, voelde het veel warmer aan.

De amandelbomen bloeien doorgaans vanaf eind januari. Je hebt vroege bloeiers en late bloeiers. Sommige bloeien vanaf eind januari en de latere tot ver in maart. Afgelopen vrijdag echter, tijdens mijn ritje op de quad, werd mijn blik getrokken naar een enorme uitslover. De amandelboom op de foto´s staat al zeker een week met zijn bloesem te pronken. Zo vroeg in het jaar heb ik dat nog nooit gezien. Maar deze aandachttrekker krijgt toch de jaarprimeur......

2 opmerkingen:

  1. Dat is een unicum en heel vroeg op het jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is overal hetzelfde. Hier bloeit ook van alles of nog steeds. In het weekend krijgen we een beetje vorst. Benieuwd of dat doorzet.
    Mooie bloemen heeft de amandelboom.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen