Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 13 januari 2012

Plantenbak 4

Een overwegend bewolkte dag is het vandaag geworden. Bijna geen wind en een maximum temperatuur van 15,4 graden.

Vorige zaterdag hebben Karel en ik de door mij gemetselde plantenbak gevuld met aarde van een berg grond zo´n 300 meter bij ons vandaan. Deze week zijn Fien en ik nog wat cactussen gaan kopen, waarmee we de inhoud van de plantenbak voorlopig gecompleteerd hebben. Bij Consydecor wilde ik wat zakken witte grind kopen om de toplaag mee te bedekken. Dat staat mooier dan losse grond en grind heeft de prettige eigenschap, dat het ook vocht vasthoudt van de aarde daaronder. En dat is in ons regenarme klimaat niet verkeerd. Echter Consydecor verkocht alleen zakjes met riviergrind en geen witte grava in zakken. Witte grava (gebroken marmer) was echter wel ik zakken van 1000 kilo te koop of los. 1000 kilo was wat veel voor de plantenbak, dus heb ik de aanhanger maar achter de auto gehangen en heb een schep losse grava van ongeveer 500 kilo erin laten kieperen. Ook nog veel teveel natuurlijk, maar het teveel kon ik wel kwijt in de rest van de tuin. Afijn, de plantenbak is nu klaar.

3 opmerkingen:

  1. Wat is het mooi geworden zeg!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er weer netjes uit! Ja, laat dat maar aan jullie over. Nu is ondertussen alles wel klaar, toch? Groetjes uit Iznájar

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik beaam Helma. Wat is hij mooi geworden!!

    BeantwoordenVerwijderen