Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 11 juni 2012

Agost

Op een stralend blauwe hemel zijn we ook vandaag weer getrakteerd. Een windje maakte de temperatuur van 36,9 graden best aangenaam. In de loop van de middag verscheen er hier en daar een wolkje.


Een kilometer of 45 ten Noord-Oosten van ons ligt Agost. Agost ligt ook in de provincie Alicante en heeft ongeveer 5.000 inwoners.
Agost is vooral bekend om het aardewerk. De kleihoudende grond in de Sierra del Ventùos en de Sierra del Castellar zijn voor Agost een ware goudmijn. In 12 fabrieken zitten de pottenbakkers nog aan oude draaischijven en wordt hun werk naar Arabisch voorbeeld in de oven gebakken. In het Museo de Alfarería is hierover alles te zien. (bron:wikipedia


Agost

4 opmerkingen:

 1. Het is wel warm bij jullie. Op het weerbericht zie je dat ook steeds. Hier wisselend en nu begint het juist te gieten!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekkere strak blauwe lucht.....dus....zinderend heet....! Je moet er tegen kunnen...Hier rond de negentien graden en dat vond ik prima zo....!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De lucht is echt heel blauw en het ziet er warm uit. De bovenste foto lijkt net een opname uit de jaren 70 met al die ezels.
  Hartelijke groet, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de eerste foto lijkt het alsof het daar ook al lang niet meer geregend heeft.
  @ Inderdaad, "Ferretería". Alleen aspirientjes kun je er niet kopen. Alhoewel? :-)

  BeantwoordenVerwijderen