Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 7 juni 2012

Ze schieten al lekker op

Weer een erg warme dag werd het vandaag. Weinig wind en een max. tempertuur van 37,5 graden. Aan het eind van de middag raakte de zon versluierd achter dunne bewolking. Zou er een onweertje komen????

Gisteravond hebben we zus Riny opgehaald van El Altet. Zij komt haar jaarlijkse weekje relaxen weer vieren. Het is altijd gezellig als ze er is.
De vijgenbomen geven ieder jaar 2 keer vrucht. In juni is de eerste periode. Meestal is de oogst dan gering en komt de grote golf in de 2e periode. Dit jaar krijgen we bij de eerste oogst echter behoorlijk veel. Nog 2 weekjes, als de vruchten paars/blauw zijn, dan kan er weer jam en compote gemaakt worden.1 opmerking:

  1. Leuk om daar weer zelf iets van te maken.
    Ik maakte wel eens bramenjam en dan doen sommigen meewarig als je staat te plukken. Smaakt niks lekkerder dan eigen gemaakt en dat snappen ze niet!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen