Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 5 juni 2012

Van Bonzaï naar volblad

30,9 graden gaf de thermometer vanmiddag aan. De dag begon mistig en met wat wolkjes. In de loop van de ochtend maakte alles plaats voor de zon.

Op 23 maart logde ik een foto van een amandelboom, die ik zwaar gesnoeid had. Een beetje in de bonzaï stijl. Al onze amandelbomen waren ook zo gesnoeid. Het oogstresultaat was bekend. Weinig bloesem dit jaar, dus ook weinig amandelopbrengst. Maar dat is geen enkel probleem. We hebben nog genoeg van vorig jaar. Nu 2,5 maand later is er van de bonzaï snoeistijl niets meer te zien. Alle amandelbomen staan zwaar in de nieuwe takken en het blad.

Op 23 maart                                                  Nu op 5 juni


Amandelen in de buitendop
5 opmerkingen:

 1. Snoeien doet groeien en in jouw geval ook nog bloeien!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit jaar even niet teveel snoeien hoor! Amandelen groeien op éénjarig en ouder hout, dus de nieuwe takken doen volgend seizoen pas mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was mij uiteraard bekend toen ik ging snoeien en heb er bewust voor gekozen. Volgend jaar zal de oogst weer (veel teveel) zijn voor eigen consumptie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wout en Judith6 juni 2012 om 14:15

  Het fluweelzachte straalt van de foto af.
  Volgend jaar willen we je heel graag helpen met oogsten!
  Ze zijn zo heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen