Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 30 juli 2011

Appeltjes

De dag begon bewolkt en in de loop van de middag liet de zon zich steeds meer zien. Er stond weinig wind en het werd 30,2 graden.

De oogst van het zachte fruit zoals de abrikozen en nectarines is veel eerder in het jaar. Die zijn dan ook al lang opgesmikkeld of verwerkt tot jam en compote.
We hebben 1 appelboompje. De overweldigende hoeveelheid bloesem van het voorjaar heeft ook een overweldigende hoeveelheid appeltjes opgeleverd. Ik heb echter de fout gemaakt om bij de ontwikkeling van de miniappeltjes niet de helft te verwijderen. Alle energie is in de groei van alle appeltjes gaan zitten. Er hangen nu dan ook heel veel kleine appeltjes aan de boom in plaats van een paar kilo van die grote jongens. Maar erg is dat niet, want ik vind ze toch niet zo lekker. Nu krijgen de vogels in de volière vaker een appeltje.

4 opmerkingen:

 1. Oeps door dus niet de helft te verwijderen, is je oogst dit jaar matig, begrijpen wij uit je log. Houdt dit nu ook in dat je dit jaar geen "APPELTJE VOOR DE DORST" kunt sparen??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Albert y Mara: Vele kleintjes maken ook een grote.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In ieder geval een schitterend canon shot ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook een appelboompje in de tuin. De appels zijn zo niet te eten, maar voor een appeltaart zijn ze perfect!
  Bakse dus Fien en Aart!

  BeantwoordenVerwijderen