Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 11 juli 2011

Nieuw biljartlaken

Afgelopen nacht hebben we een klein aardbevinkje gehad. Stelde niet veel voor hoor. Vanochtend vroeg was het heiig. Echter al snel brandde de zon de lucht schoon. Het werd 35,5 graden met weinig wind.

Vorig jaar hebben we met zijn vieren een 2e hands biljart gekocht. Bij de verkoper hebben we toen het biljart gedemonteerd en samen weer opgebouwd in de garage bij Jaap. Echter dit hebben we gedaan zonder gehinderd te worden door enige kennis van zaken. Na montage bleken de leien niet goed te liggen, het laken was niet strak genoeg gespannen en het hele zooitje stond niet waterpas. We hadden daar bij het spelen allemaal dezelfde last van, dus van oneerlijkheid was geen sprake. We wilden eerst wel een poosje biljarten. Alles opnieuw stellen zouden we later wel doen. En later was vanmiddag. We hebben de boel gedemonteerd en nu volgens voorschrift opnieuw opgebouwd. De leien liggen nu goed, het biljart staat waterpas en we hebben een splinternieuw laken er strak op gespannen. En ik moet zeggen, dat het een stuk leuker speelt. We hebben nu echter ook allemaal hetzelfde voordeel bij het spelen, dus verschuivingen in de rangorde zitten er niet in. Uit competitie overwegingen hadden we ons vanmiddag dus niet druk hoeven te maken.
 

3 opmerkingen:

 1. Nou Aart, ik wil wel een potje spelen hoor. Weet amper hoe ik dat 'ding' (waarvan ik de naam niet weet) moet vasthouden, maar het gaat om het spelletje en niet om de winst he!?

  Tot morgen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is dit een mannen aangelegenheid?
  Of mogen vrouwen ook meespelen.
  Groetjes
  Mara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Annette en Theo16 juli 2011 om 07:41

  Eindelijk dat nieuwe laken,wat zal dat beter spelen.
  De rangorde is niet veranderd,maar het plezier toegenomen.

  Groetjes
  Annette en Theo

  BeantwoordenVerwijderen