Een lekkere zonnige dag werd het. Er stond weinig wind en het werd 31,3 graden. Tegen de avond trok er bewolking binnen. Misschien krijgen we een welkome bui regen.
Vorige week waren ze nog te groen. Gisteren zag ik echter een stel spreeuwen de vijgenboom in duiken. En ja hoor, de eerste oogst vijgen is rijp. Vanochtend dus 2 kilo vijgen geplukt voor de vijgenjam, want die was al een poosje op. Volgens het voorschrift zou je op elke kilo fruit een kilo geleisuiker moeten gebruiken. Maar dat doe ik niet. Ik gebruik de helft van de suiker. De vijg is al zoet van smaak en 1 op 1 mengen met suiker geeft een veel te zoet resultaat.
De vijgen wassen, de bittere puntjes wegsnijden, vervolgens de vijgen in stukken snijden, mengen met geleisuiker, het sap van 1 citroen erbij, een minuut of 6 koken, de staafmixer er lekker doorheen laten grommen en klaar is Aartje.
Tot de volgende oogst over een week of 6 hebben we verse jam, compote voor door de yoghurt of op het ijs, en een hoop om weg te geven.
Heeeeeeeeerlijk!!!!
BeantwoordenVerwijderenJullie kunnen wel kooklessen gaan aanbieden! Het ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenJeetje, wat vroeg zeg. Onze vijgen zijn nog maar mini en pas rijp tegen september. Nou zien die van ons er ook anders uit, meer rond, geen punt en dus ook geen bittere punt. Wij moeten nog even geduld hebben.
BeantwoordenVerwijderen