Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 17 juli 2011

Baby parkieten

Een verzengend hete dag werd het. Het windje voelde aan als een warme föhn en het werd 39,4 graden bij een strakblauwe hemel.

De volière voor de parkieten staat er nu ook al weer ruim een jaar. Vorig jaar april kochten we 10 jonge parkieten. 5 met de hoofdkleur groen en 5 met de hoofdkleur blauw. Toen ze volwassen waren bleken het 6 mannetjes en 4 vrouwtjes te zijn. 1 blauw en 3 groene vrouwtjes. Regelmatig legden de dames eitjes, die vervolgens door anderen weer uit het nest gehaald werden en op de grond kapot vielen. Het waarom is mij nog steeds niet duidelijk. Het blauwe vrouwtje is het nu echter gelukt uit 3 eitjes, 3 prachtige kuikens te broeden. Hopelijk lukt het opvoedproces en hebben we binnenkort 3 nieuwe druktemakers op de stok zitten.
 

2 opmerkingen:

  1. Wow!! dat is warm!
    De jonge parkieten lijken eerder bijeen te kruipen om een beetje warmte of voor de gezelligheid?

    BeantwoordenVerwijderen