Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 22 juli 2011

Chinese dwergkwartel baby's

Vandaag werd het een overwegend bewolkte dag. De temperatuur bleef steken bij 29.0 graden en er stond een lichte wind. Best lekker weer voor de afwisseling.

Daphne en Maaike wilden nog wel een winkelcentrum bezoeken en daar was het vandaag uitgelezen weer voor. Vanochtend zijn we dan ook een paar uur naar het winkelcentrum L'Aljub in Elche geweest. Terwijl de jongedames alle kledingzaakjes afstruinden deden wij de boodschappen bij Eroski.

Ze heeft er een paar weken op gezeten, maar gisteren was het dan zover. Ik was er getuige van dat er weer 3 baby Chinese dwergkwartels uit het ei kropen. Het gaat net zoals bij de kuikens van de kip. Ze werken zich een weg door de eierschaal en eenmaal eruit moeten ze even opdrogen, waarna ze direct heel levenslustig achter moeders aan beginnen te rennen. Ze zijn net zo groot als een flinke pinda in de dop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten