Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 3 juli 2011

Zwaluwen

Gisteren werd het erg warm met 36,1 graden en volop zon. Vandaag was het merendeels bewolkt met 31,9 graden. In de middag dreigde er wat onweer, maar het kwam niet, dus moet het dripsysteem ervoor zorgen dat de planten en de struiken levenswater krijgen.

Piet en Joke hebben we vanochtend weer naar het vliegveld gebracht. Zij hebben 14 dagen van prachtig zomerweer kunnen genieten.

Het is echt zwaluwentijd. Overal om je heen zie deze vliegkunstenaars hun onnavolgbare capriolen uithalen. Regelmatig komt er een groep bij het zwembad. Ze scheren dan vlak over het water en nippen er even aan in hun vlucht. Of het water drinken is, of even badderen, of toch een insectje oppikken, is mij nog niet helemaal duidelijk. Ik hou het op water drinken.
Op de waslijn zit een familie zwaluw. De kinderen wachten geduldig tot pa en ma weer met iets eetbaars aan komen vliegen, waarna de kleintjes heel snel met de vleugeltjes beginnen de klapperen. Dat is kennelijk een universele oefening, want de jonge vogels in de volière doen precies hetzelfde als er eten in aantocht is.

2 opmerkingen:

  1. Prachtige collage van de zwaluwen! Foto van spin is wel heel byzonder. Het geeft vast een goed gevoel dat de kanarie er zo goed uitziet. groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gister lag ik heerlijk op een bedje in de tuin. Ik zag zwaluwtjes vliegen en dacht gelijk aan Spanje. Het zomergevoel borrelde bij mij op...
    Ik zie ze namelijk ook altijd vanaf jullie Spaanse bedje, als ik tegen die strakbluawe hemel aan tuur.
    Prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen