Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 15 juli 2011

Koninginnenpage

Vandaag werd het een licht bewolkte dag. Er stond een beetje wind en het werd "slechts" 29,1 graden.

Terwijl Daphne en Maaike vanochtend een wandeling maakten bij ons achter op de berg, fladderde er plots deze koninginnenpage bij de bougainville. In tegenstelling tot vorig jaar, toen ik er vele gezien heb in de tuin, was dit pas het 2e exemplaar dit jaar. De eerste van dit jaar heb ik gemeld in het blog van 14 april. Edwin wist toen te vertellen dat dat exemplaar een koningspage was en dat de koninginnepage zich later in het jaar liet zien. Deze vlinder moet dus een koninginnenpage zijn. Hopelijk komen er nog meer, want het blijft een prachtgezicht als ze rond het huis fladderen.

6 opmerkingen:

 1. Wat zijn ze prachtig hè! Bij jullie komen ze dus vaker in de tuin maar hier zie je ze niet zoveel. Ik was vorig jaar dan ook helemaal lierisch toen ik ineens een koninginnepage zag, en maar plaatjes schieten, na een een uur was ie weg en is nooit meer terug geweest. wat was ik trots. ik hoop dat ik bij jullie ook nog een koningspage kan bewonderen! geniet van al het moois. groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas pindakaas Aart, dit is toch echt een koningspage.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Paul. Nou, ik snap er geen bal meer van. Ik hou het dan maar op een koninklijke page.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De koninginnenpage kun je bijvoorbeeld zien links op de kopfoto van het blog van Edwin en Cokky.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Paul. Ik denk dat ik er nu dankzij Edwin en Wikipedia uit ben. Dank voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooh! dus dit is een koningspage? oké, super toch. groet Diny

  BeantwoordenVerwijderen