Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 6 juli 2011

Zuurkool met worst

Een zonovergoten bloedhete dag werd het vandaag. De temperatuur piekte om half vier naar 39,8 graden en er stond weinig wind. Een dag om zoveel mogelijk binnen te blijven en dat deden we dan ook na het boodschappen doen vanochtend.

Weet je waar ik nou echt zin in heb, zei Fien: Zuurkool!.... Zuurkool, met dit weer? was mijn eerste reactie. Nee, zwanger kan je niet zijn en een zonnesteek kan je ook niet hebben opgelopen, ging ik verder. Wat maakt het nou uit, onderbrak Fien mij. De één maakt een salade met deze warmte en ik heb zin in zuurkool. Oké, waarom ook niet, zei ik, als ik er maar wel rookworst bij krijg. Nou dat treft, was haar antwoord, want die heb ik nog in de vriezer liggen. Maar we eten wel binnen met de airco aan hoor, want buiten is het veel te warm.


En... het smaakte heerlijk, ondanks de hitte. Volgende week erwtensoep.......

5 opmerkingen:

 1. erwtensoepin de zomer is echt wel een aanrader!! Moet je eten op een overvolle camping: da's pas lachen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Typisch kort door de bocht om te denken dat je zuurkool en erwtensoep alleen maar in de winter eet. Flauwekul, gewoon als je zin hebt dit doen. Zeker in jullie geval als je het hele jaar in Murcia woont. En Aart smaakte het? Bijna je vingers opgegeten?
  Voor volgende week smakelijk eten met de erwtensoep.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En als toetje vijgencompote met ijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zeg altijd: we eten toch ook sla in de winter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn lievelingseten !!!!!!!!!!!!!!!! Groot gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen