Het werd vandaag een lichtbewolkte dag met een briesje. Het werd 13,5 graden en de barometer is stijgende, dus....
In oktober vorig jaar heb ik voor het vierde jaar een poging gedaan om zelf olijven in te maken. In de tuin olijven plukken, met een hamertje kneuzen, in het water zetten, elke week water verschonen en na een keer of 4 een beetje zout, stukjes knoflook en takjes rozemarijn erbij, nog een poosje laten staan en dan zou het dit jaar eindelijk goed moeten gaan. Nou, ik kan u melden dat ik ermee stop. Geen vijfde poging komende herfst. Ze zijn niet te vreten. Okè, het bittere is eraf. De knoflook en rozemarijn proef je goed, maar ze smaken erg muf. Dus hebben ze allemaal een laatste spoelbeurt in het toilet gekregen. We kopen ze wel weer op de markt en dan van die grote gevuld met stukjes knoflook, hmmmm.
De hele oogst gaat in december naar de olijfperserij, want de olijfolie is geweldig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten