Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 24 februari 2011

Van bloei naar blad

Het was vandaag weer een prachtige dag. Bij een strakblauwe hemel werd het 21.9 graden en er stond heel weinig wind.

Amandelbomen bloeien lang niet allemaal tegelijk. Je hebt dan ook diverse amandelsoorten van vroegbloeiers tot laatbloeiers met witte, lichtroze en roze bloesem. Jongere amandelsoorten worden gekweekt op een latere bloei. Dit om te voorkomen dat ze vorstschade oplopen. Bij ons in de tuin staan kennelijk 3 soorten. De eerste bloesem hebben we dit jaar half januari zien komen. Een paar weken later de 2e groep en weer een paar weken later de soort die nu nog volop in bloei staat. Nog een goeie week en dan zal alle bloesem verdwenen zijn. Onze vroegbloeiers staan inmiddels al weer aardig in het jonge blad met hier en daar nog een bloesempje.

2 opmerkingen:

  1. De amandel staat prachtig in bloei, de agaves zijn nog jong, die worden hier meters breed en hoog, een mooie verzorgde tuin, is dat slangenkruid op de voorgrond? Ik zie dat je ook kunt genieten van de zonsopkomsten !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Wim,
    Dat blauwe spul rechtsonder op de foto is Romero oftewel Rozemarijn

    BeantwoordenVerwijderen