Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 10 februari 2011

Vetplant

Tot het middaguur lag er een wolk op de grond. Daarna werd het zonnig. Het bleef wel heiig. De temperatuur kwam uit op 17,4 graden en er stond weinig wind. Gisteren werd het nog 19,2 graden
We hebben een paar vetplanten met langwerpige gekartelde bladen. De planten groeien als kool en sommige zijn al meer dan 1 meter hoog. Aan de kartels van de bladen vormen zich zaden, die er op een gegeven moment vanzelf afvallen. Zaadje in een potje met aarde en binnen de kortste keren heb je weer een nieuwe plant. Deze vetplanten staan volop in bloei en de dikke bladen beginnen nu te verdrogen en van de steel af te vallen. In denk dat ik na de bloei de oude planten maar weg doe en nieuwe kweek.2 opmerkingen:

  1. Hebben wij hier ook en in verschillende kleuren, soms mauve-violette en soms rood, hangt af van de hoeveelheid water denk ik.
    Groeit als onkruid en is bijna niet uitroeibaar, dat is als je het niet wil hebben op een bepaalde plaats.

    BeantwoordenVerwijderen