Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 13 februari 2011

Zwembadbeurt

Het werd vandaag een zonnige zondag. De temperatuur kwam uit op 20,4 graden en de wind stelde niet veel voor.

Het zwembad ligt er nat, maar nog wel koud bij. De temperatuur van het water is zo'n graadje of 10. De zuidkant van het bad wordt niet beschenen door de zon. Een licht groene aanslag van alg was zichtbaar op de wand. En op de bodem lag een laag stof en zand. Met de borstel heb ik de wanden schoongeveegd en daarna al het bodemstof en zand naar de achterkant geveegd, richting bodemfilter. Vervolgens de filterinstallatie aangezet, in de hoop dat het bodemfilter alle troep zou opnemen. Dat deed het inderdaad, alleen het stof is zo fijn, dat het filter het gewoon weer doorliet en het via de spuitgaten zo weer in het zwembad werd gepompt. Komende week moet ik dus opnieuw gaan vegen. Dan zuig ik het op en zet de pomp op "waste", zodat het stof met het water rechtstreeks uit het zwembad de tuin in wordt gepompt. 2 vliegen in één klap. Stof weg en de planten natte worteltjes.

1 opmerking:

  1. Jullie zwembadwater is tien graden. Stephan en ik hebben vandag (sinds hele lange tijd) weer in een binnenzwembad gezwommen. Gelukkig was dat water een stuk warmer!

    BeantwoordenVerwijderen