Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 21 februari 2011

Verantwoordelijkheid nemen

Het was vandaag een zonnige dag. Wel winderig. Het werd 18.0 graden.

In de volière is het een drukte van belang. Diverse vogelpaartjes zijn druk aan het nestelen. Een paartje gouldsamadines was er dit jaar wel erg vroeg bij. In januari al hadden zij een broedsel eitjes geproduceerd. Ondanks de 2 nachten vorst zijn er toch 2 jonkies uit het ei gekropen. 2 weken terug echter lag het popje 's-ochtends dood op de grond. Nu zijn gouldsamadines niet altijd even broedvast, dus ik vreesde dat het mannetje het nest in de steek zou laten. Maar dat deed hij niet. Hij nam zijn verantwoordelijkheid groots op en heeft ervoor gezorgd, dat de 2 jonkies gisteren konden uitvliegen. Nu is hij de hele dag bezig om de kleintjes van voedsel te voorzien. Ik vind het klasse!!

 Bij de jonkies zie je 2 blauwe en 1 gele stip aan beide kanten van de snavel. Ook in het schemerdonker zie je die stippen fel opkleuren en dienen als richtpunt voor de ouders om voedsel toe te kunnen dienen. Na verloop van tijd verdwijnen die stippen.

3 opmerkingen:

 1. Wat schattig en wat een uitvinding, die stipjes die kleuren in het donker!
  Dat hadden wij mensen nooit kunnen bedenken, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooi zijn de gekleurde vogels en dan die jonkies...... ja dat moet genieten zijn.
  het is berekoud in Drenthe, volgende week maar eens bij een reisburo langs. Ik las dat het in Malaga 21 gr. was dus......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk joh... je ziet het niet alle mannen zijn even slecht....

  groetjes
  Anton

  BeantwoordenVerwijderen