Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 21 augustus 2011

Doppen

Een zeer lange aaneenschakeling van warme tot zeer warme dagen beleven we.  Vandaag was het ook zo een met 35,9 graden en een windje. En de vooruitzichten voor de komende 2 weken voorspellen niets anders.


We gaan een paar uur doppen, besloten we vanochtend. Doen we dat niet dan komt er nooit een eind aan de berg amandelen die nog van hun buitenschil ontdaan moeten worden. Wat er nu nog op de vloer in de schuur ligt is genoeg voor zeker nog 10 uur arbeid. En dan moeten we ook nog de oogst uit 7 bomen halen. Ik schat dat we dit jaar ver over de 200 kilo gaan oogsten. Als alles klaar is zal ik maar eens op zoek gaan naar een opkoper, want 200 kilo is voor eigen consumptie wel een beetje veel.


Een mand "vuile" amandelen tussen je knieën en aan de ene kant één voor de doppen en aan de andere kant één voor de amandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten