Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 3 augustus 2011

Lekker hapje 2

Met 35,8 graden en een strakblauwe hemel werd het weer een warme dag. De bries die er stond maakte het in de schaduw draaglijk.

We hebben zo'n 25 kanaries, 3 gouldsamadines en misschien wel 40 japanse meeuwen in de volière. De japanse meeuwen lijken bijna allemaal op elkaar, maar de meeste kanaries herken ik aan hun bijzondere kenmerken. Iedere dag als ik de vogels eten kom brengen en hun water verversen, kijk ik dan ook of ze er allemaal nog zijn. Gisterochtend miste ik echter één van mijn favorieten, een knalgele kanarie met aan beide pootjes een ringetje. Speuren speuren, maar nee hoor. Hij was niet in de buitenvolière. In het nachthok heb ik op de grond ook een extra nachthokje voor de kwartels gemaakt. En ja hoor, bij het optillen van de klep zag ik hem of haar opgerold liggen. Een slang van anderhalve meter met in zijn buik mijn knalgele kanarie en nog 1 of 2 andere vogeltjes.
Het gaat tegen mijn natuur in, want ik ben best wel een dierenvriend, maar voor slangen die mijn vogeltjes komen opeten, heb ik geen genade. Zou ik dat wel hebben, dan komt meneer of mevrouw slang weer lekker eten als de vorige buit verteerd is. Deze slang is dan ook naar de eeuwige jachtvelden.

5 opmerkingen:

 1. Jemig. Je schrikt je toch ongelukkig als je zoiets op je terrein vind? Hoe heb je die dood durven maken? Anderhalve meter? Dat is bijna zo lang als ik. (bibber)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verschrikkelijke enge slang! Daar zou ik me helemaal de blubber van schrikken. Jammer voor het beest maar blij dat die niet meer op kan duiken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha die Aart wat lees ik nu ga je in de tassen business.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een griezel! Kan ik je bellen als ik er zo een vind Aart?

  Maar geen vogeltjes hier denk ik hoor ....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar Aart toch! Grote kans dat je een beschermd exemplaar hebt gedood. Slangen worden zelfs uitgezet in de bergen van de Comunidad-Valenciana d.m.v. een helikopter. Zelf zou ik het niet kunnen maar ook niet durven. Maar daar heb ik mijn teckels voor want als die er één zien springen ze er bovenop. Jammer genoeg hebben ze een exemplaar over het hoofd gezien en die heeft een gedeelte van mijn vijvervissen soldaat gemaakt. Op de foto van de slang kun je duidelijk je kanarie zien zitten.
  Groet, Wout

  BeantwoordenVerwijderen