Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 1 augustus 2011

Amandeloogst nabij

Het wordt een beetje eentonig, maar het was vandaag weer een prachtige zonnige dag. De temperatuur liep op tot 32.0 graden en in de middag stak er een bries op.

Vorig jaar haalden we de amandeloogst binnen in de 1e week van september. De opbrengst was toen mager, omdat de bloesem in 2010 een flinke klap van een nacht vorst had gehad. Dit jaar hebben we ook een keer strenge vorst gehad, maar dat was voordat de amandelbomen in bloei kwamen. De oogst van dit jaar zal dan ook aanzienlijk zijn. De amandelen van ongeveer 20 procent van onze 20 amandelbomen kan nu al geoogst worden, maar ik wacht nog een week. Misschien kunnen we dan in 1 keer de hele oogst binnen halen. Al zal die klus wel een paar dagen in beslag gaan nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten