Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 11 augustus 2011

Voedersysteem

Weer een zonovergoten dag werd het. De temperatuur kwam uit op 31.0 graden en er stond een briesje.

Men neme een stuk pvc afvoerbuis, slope een koekenpan, buige een paar beugeltjes en stukjes ijzerdraad en knutsele vervolgens een geweldig voedersysteem voor in de volière in elkaar. Na voor zichzelf een exemplaar gemaakt te hebben heeft vriend Ed er voor mij ook een geknutseld. Het grootste obstakel was om zijn vrouw Gré zover te krijgen dat ze een koekenpan afstond.

Bovenin de buis giet je nu een paar kilo vogelvoer en de vogeltjes trippelen vrolijk rond in de koekenpan en eten hun buikjes rond. Het voer in de buis zakt vanzelf naar beneden. En door het aanvliegen van de vogels waaieren ze zelf de vezeltjes en vliesjes van het zaad uit de pan. Ed zou patent moeten aanvragen voor zijn systeem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten