Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 17 augustus 2011

Volgorde

Het wordt een beetje saai, maar vandaag was het weer wolkenloos. De temperatuur liep ruim over de 35 graden en de wind stelde niets voor.

Ik gooi mijn ritueel een beetje om met deze hitte, zei ik tegen Fien. Ik ga na een kop koffie en een sneetje brood eerst beginnen met de amandeloogst en daarna ga ik wel zwemmen en de vogels verzorgen. En zo stond ik vanochtend om 8 uur in de tuin. Netten op de grond onder een amandelboom en een lange stok in mijn handen. Na de amandelen uit weer 3 bomen te hebben getikt, vond ik het weer welletjes. We hebben nu van 9 bomen de oogst binnen. In totaal 12 kruiwagens vol. Nog 11 bomen te gaan.
Gelukkig hebben we maar 1 perenboompje en 1 appelboompje. Dat oogst een stuk sneller.

1 opmerking:

  1. Al geprobeerd om een appel- of perentaart te bakken? Ik heb van de week een perentaart gebakken met oogst uit eigen tuin en ik moet zeggen hij was heerlijk!
    Dit jaar zaten er een hoop peren aan, dus dat wordt nog eens de keuken in aankomende week.... heerlijk vind ik het, dat bakken!!!

    BeantwoordenVerwijderen