Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 31 augustus 2011

De Koi's van Cor

Weer een zonnige dag met weinig wind. De temperatuur liep op tot 33,7 graden.

De ronde vijver van Cor heeft een diameter van 10 meter. Ja kan dus wel zeggen dat het een behoorlijke plas water is. Er zwemmen zo'n 40 Koi's in rond. Een aantal van die knoeperds is ongeveer een meter lang. Prachtige karpers zijn het. Cor heeft lange tijd geworsteld met het helder krijgen en houden van het water. Met die hoge temperaturen en vele zonneschijn is dat erg moeilijk. Maar hij heeft nu zijn pomp- en filtersysteem zodanig op orde dat je zelfs tijdens hoogzomer de bodem van de vijver kan zien. En natuurlijk het sierlijke zwemmen van de vissen.

2 opmerkingen:

  1. Zo op de foto te zien is hij zeker helder. Je ziet de vissen over elkaar heen zwemmen, dat was van de zomer wel anders. Nu nog uitzoeken om dat schuim eraf te krijgen, dan wordt hij nog helderder.

    Gr. Johan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super deze foto met al die koikarpers. Toevallig vandaag op onze blog een flashback geplaatst met hetzelfde item. Saludos Albert

    BeantwoordenVerwijderen