Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 10 maart 2012

B&B´s in Barbarroja

Vandaag werd het weer een prachtige zonnige dag. Er stond weinig wind en de temperatuur kwam tot 19,1 graden.

Tot ruim een half jaar geleden was de enige horecagelegenheid in Barbarroja Bar Social van German en Sonia. De overige uitbundige activiteiten bestonden tot dan toe uit het bijwonen van een mis in het lokale kerkje en een bezoek aan de ambulante groentenman en/of de wekelijkse mobiele visauto. Maar wij waren daar dolgelukkig mee. Als we het zouden willen zoeken we liever de drukte op, dan dat we het zouden moeten ontvluchten.

Maar inmiddels hebben zich in onze fijne pueblo 2 Bed and Breakfasts gevestigd.
Jean Philipe en Thomy, 2 Zwitsers, zijn in oktober 2011 gestart met Finca El Romero. Een prachtig B&B met niet alleen logies, maar ook een prima restaurant en bar. Jean Philipe en Thomy hebben voordat ze naar Barbarroja kwamen, een B&B gerund in Algueña en hebben dus al een vaste klantenkring.

Wij genieten bijna wekelijks van een lekker etentje bij hen op de patio of in het restaurant. Klik voor hun internetsite deze LINK
Boven aan het eind van onze weg, met een prachtig uitzicht over de vallei, zijn onlangs Lieve en Hans Tubbax ook een B&B gestart, La Casa Blanca. Lieve en Hans uit Vlaams België, hebben met 2 schoolgaande dochters, de grote stap gewaagd door ook een B&B te gaan beginnen. Aan de lokatie en aan de gastvrijheid van beiden zal het niet ontbreken om er een succes van te maken.
Klik voor hun internetsite op deze LINK


Afgelopen week hebben wij met de eigenaren van beide B&B´s een gezellige paella-avond doorgebracht bij, hoe kan het anders, Bar Social van German en Sonia. Zo waren wij op 1 avond te gast bij de hele horeca van Barbarroja.1 opmerking:

  1. Ik hoop voor de nieuwe ondernemers dat ze het gaan redden, maar aan hun enthousiasme zal het niet liggen.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen