Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 6 maart 2012

Vorstschade

Je zou het saai kunnen noemen, maar zo ervaar ik het nooit. Vandaag was het alweer een zonovergoten dag. Een stukje frisser dan gisteren, maar uit de wind was het goed toeven. Het werd 18,1 graden in de schaduw.

Heerlijke temperatuur om in de tuin te werken. Dat heb ik dan ook een flink deel van de dag gedaan. Wat onkruid met de hand verwijderen en 353 cipressen snoeien. Daar krijg je lamme armen van, zo boven je macht de toppen eruit snoeien. Maar hierdoor worden de cipressen weer uitgenodigd in de breedte te gaan groeien, zodat er op termijn een dichte haag onstaat.
Ook wordt duidelijk welke schade de vorst in februari heeft aangericht. Voordat ik hem helemaal weghaal laten de fotootjes hieronder een voorbeeld zien. De eerste foto is het gezicht vanuit het oosten, waar de vorstwind naar toe waaide. De tweede foto van dezelfde plant laat zien wat de westenwind in de vorst gedaan heeft. Deze plant, en diverse soorgenoten, moeten vervangen worden door nieuwe exemplaren. Maar daar wacht ik nog 2 weken mee.
 Foto boven: Gezien vanuit het oosten, daar waar de wind naartoe waaide.
Dezelfde plant gezien vanaf de kant waar de wind vandaag kwam tijdens de vorst.

2 opmerkingen:

 1. Ja, hier ook planten die naar het korte maar strenge wintertje ineens het loodje leggen.
  De tuincentra zijn er weer goed mee en wij hebben weer werk!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een hemelsbreed verschil, de twee foto's.
  Wij zitten hier nog steeds te wachten op een beetje regen, het ziet er naar uit dat we er dit jaar geen krijgen :-(
  Salu2, Wim.

  BeantwoordenVerwijderen