Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 16 maart 2012

Stekken en zaaien

Het zonnetje scheen weer de hele dag. Met een briesje erbij werd het 20,1 graden. Als de vooruitzichten ons niet bedriegen gaan we aanstaande dinsdag eindelijk regen krijgen bij een dalende tempertuur. Nou laat er maar een flinke plons vallen in een korte tijd en daarna weer de zon terug.

Een vetachtige plant, die piramidevormige staven met mooie gele bloemetjes voortbrengt, maar waarvan ik de naam vergeten ben, was topzwaar geworden. Door de val waren en diverse scheuten afgebroken.
Van de nood hebben we een deugd gemaakt door 14 stekken te herplanten. We laten ze eerst wortel maken en houden dan zelf een stel en de rest geven we wel weg.
Fien kon mijn vermeerderingswerkzaamheden niet aanzien en besloot daar zelf ook aan mee te doen door in van die kleine kartonachtige bakjes peterselie, bosui en basilicum te zaaien. Ik heb het voordeel dat ik aan mijn stekken niets meer hoef te doen, maar over een klein poosje moet Fien de jonge plantjes weer verspenen. Maar ach, dat is ook leuk werk, dus ik zal haar wel een handje helpen.

 

4 opmerkingen:

 1. Ik neem aan dat jullie er ook gezamenlijk van gaan eten....dus is een beetje hulp toch geen overbodige luxe...?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt verbluffend op een plant die hier veel voorkomt in het wild en endemismo canario is, namelijk: Bejeque - Aeonium Holochrysum (een van de vele soorten huislook). Floración Diciembre.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de toelichting Wim. Ik had ze inderdaad al een keer op één van je logs gezien.
   Saludos, Aart

   Verwijderen
 3. Ik ben benieuwd hoor wat het wordt. Maar altijd leuk om iets te zaaien of stekken.
  De ene keer heb je een mooi resultaat en soms valt het tegen. Maar toch leuk om te doen.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen